De overheid introduceert nieuwe regels om de stijgende kosten van autoverzekering te stam door vast te klemmen op frauduleuze whiplash -claims.
In de hedendaagse parlementaire openingstoespraak zei de koningin: “Wetgeving zal worden geïntroduceerd om het rechtssysteem te moderniseren en om de premies van de motorverzekering te verminderen.”
• Beste autoverzekeringsmaatschappijen 2017
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Een nieuwe wetsvoorstel voor burgerlijke aansprakelijkheid zal automobilisten naar schatting £ 35 per jaar besparen en omvat een verbod op bestuurders die claims maken zonder medisch bewijs en een vast tarief van compensatie voor whiplash -verwondingen met een duur van twee jaar.
Claims voor whiplash -blessures nadat de auto -ongevallen het afgelopen decennium met 50 procent zijn gestegen, waarbij premies het afgelopen jaar alleen al in het afgelopen jaar gemiddeld £ 110 springen.
De regering heeft in november 2016 een overleg over het wetsvoorstel gelanceerd met voorstellen om “het onaanvaardbaar hoge aantal whiplash -claims te verminderen en verzekeraars in staat te stellen premies te verlagen”. Het overleg stelde een compensatiekap voor van £ 425, met de gemiddelde uitbetaling momenteel £ 1.850.
De raadpleging wilde ook de limiet voor compensatie in het Small Claims Court voor alle claims voor persoonlijk letsel verhogen van £ 1.000 tot £ 5.000, maar het is nog niet duidelijk of dit zal worden opgenomen in de wetsvoorstel voor de burgerlijke aansprakelijkheid.
Toen het overleg werd gelanceerd, zei de toenmalige secretaris van Justice Liz Truss: “Te lang hebben sommigen een ongebreidelde compensatiecultuur uitgebuit en Whiplash gezien een gemakkelijke betaaldag, waardoor de kosten worden verhoogd voor miljoenen gezagsgetrouwe automobilisten.
“Deze hervormingen zullen het bestrijden van kleine, overdreven en frauduleuze claims. Verzekeraars hebben beloofd het geld terug te brengen in de zakken van de bestuurders van het land. ”
Denkt u dat deze mesuren het probleem van wiplash -claims zullen beteugelen? Laat het ons weten in de reacties …

Leave a Reply

Your email address will not be published.