Alpina heeft een bijgewerkte versie van de XD3 uitgebracht, gebaseerd op de net recent gefacelifte BMW X3. Het wordt aangeboden om nu in het VK te bestellen, geprijsd vanaf £ 67.950, als een meer speciaal alternatief voor de Audi Q5 en de Mercedes GLC Premium SUV’s.
Net als de vorige XD3, wordt dit nieuwe ontwerp aangedreven door een afgestemde versie van BMW’s Twin-Turbo 3.0-liter rechte zes dieselmotor die de X3 M40D aandrijft, hoewel Alpina de lont nog verder heeft gewend als onderdeel van de update.

Nieuwe Alpina XB7 neemt de BMW X7 tot 613 pk en £ 127k

Waar het oude voertuig 330 pk en 700 Nm koppel creëerde, stelt dit nieuwe ontwerp zowel 350 pk als 730 nm op dankzij een ECU -reflash en een beetje meer boost. Alpina stelt dat dat voldoende is voor een tijd van 0-62 mph van 4,9 seconden en een topsnelheid van 158 mph.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

De motor stuurt drive naar alle vier de wielen via een opnieuw gekalibreerde versie van de achttraps automatische versnellingsbak van BMW. Om het extra vermogen aan te pakken, heeft Alpina ook het chassis van de X3 verbeterd, waarbij een beperkt differentieel, opnieuw gekalibreerde adaptieve dempers, kortere bronnen en opgestane remblokken aansluiten. Geboorde samengestelde remschijven kunnen ook worden gespecificeerd als een optie van £ 1.680.
Naast de cosmetische tweaks heeft BMW aan de gefacelifte X3 gemaakt, bevat de XD3 het gebruikelijke stylingpakket van Alpina, inclusief een diepere splitser vooraan, een meer agressieve diffuser achteraan en een roestvrijstalen quad-exit uitlaatsysteem. Het herontwerp is voltooid met Alpina’s handelsmerk 20-inch multi-spaaks lichtmetalen wielen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.