Saab heeft de warps van de nieuwe 9-3 afgenomen, na het nieuws dat de productie op de salon eerder deze week opnieuw is opgestart. Het nieuwe model is praktisch identiek aan de gefacelifte versie die in 2011 is gelanceerd, met als enige grote verschil de afwezigheid van de Griffin -badge.
• Saab -nieuws en beoordelingen
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Onder het nieuwe eigendom van National Electric Car Sweden zal de SAAB 9-3 aanvankelijk worden gericht op de Chinese markt, met een klein aantal dat rechtstreeks van NEV’s aan Zweedse klanten wordt verkocht via haar website.
Het nieuwe model wordt aangedreven door dezelfde 220bhp 2.0-liter turbomotor benzinemotor die in de 9-3 werd gebruikt voordat het bedrijf failliet ging. Handmatige en automatische transmissies zijn ook beschikbaar.
De productiesnelheid zal aanvankelijk ‘zeer bescheiden’ zijn, waarbij Saab bevestigt dat slechts ongeveer 10 modellen per week worden geproduceerd om te garanderen dat kwaliteit op het hoogste niveau ligt. Geleidelijk zal de productie toenemen om aan de vraag van de klant te voldoen.
Een elektrische versie van de 9-3 wordt ook gelanceerd in het voorjaar van volgend jaar, waarbij China opnieuw de eerste markt is. Nevs ‘partner en gedeeltelijke eigenaar Qingdao heeft aanvankelijk een aankoop geplaatst voor een vloot van 200 elektrische 9-3s.
Geprijsd vanaf 279.000 SEK (£ 26,125), zal de 9-3 vanaf 10 december in Zweden te koop zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.