Een onevenredig aantal vrouwen wordt gedood en gewond bij ongevallen met drankaandrijvingen, volgens de laatste cijfers van de overheid.
Nieuw vrijgegeven gegevens van het Department for Transfer (DFT) laten zien dat in 2018 – het meest recente jaar waarvoor cijfers worden aangeboden – 20 procent van de drinkdrivers (inclusief motorrijders) die in ongelukken waren opgenomen, maar vrouwen waren goed voor 34 procent van slachtoffers in botsingen voor drive -drive – een cijfer dat rekening houdt met al die gewonden, inclusief bestuurders.

In-Car Tech gaf de schuld aan verhoogde wegdoden door weg

Mannen waren ondertussen de bestuurder of rijder boven de limiet bij 80 procent van de ongevallen met drankaandrijving, maar goed voor 66 procent van de slachtoffers. Eerder dit jaar lopen onderzoekers blootgesteld vrouwen in het algemeen een hoger gevaar om gedood of gewond te worden bij alle voertuigongevallen. Een dame die een veiligheidsgordel gebruikt, is bijvoorbeeld 73 procent meer kans om ernstig gewond te raken in een front-on voertuig ongeluk dan een man zou zijn.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

De gegevens van de DFT werden ook blootgesteld dat er een boost van drie procent was in het aantal ongelukken met drankaandrijving op Britse wegen in 2018 – maar liefst 5.890 van 5.700 het voorgaande jaar. Desondanks daalde het aantal mensen dat werd gedood bij botsingen voor drive-drive daalde van 250 in 2017 tot 240 in 2018. Dit betekent dat dodelijke slachtoffers van drive-drive in grote lijnen op exact hetzelfde niveau zijn als in 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published.