De Rolls-Royce Wraith zal in maart zijn publieke debuut maken op de Motor Show van Genève. De Wraith is de coupéversie van de Rolls-Royce Ghost, en eerste leveringen aan klanten zullen dit jaar in de late herfst zijn.
Praten over de Wraith, Rolls-Royce CEO, Torsten Muller-Otvos, zei: “Verwacht het moedigste ontwerp, de meest dramatische prestaties en de krachtigste Rolls-Royce die ooit gastheer heeft gespeeld voor de beroemde geest van extasy-beeldje.”
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

De naam van de Wraith werd voor het eerst gebruikt door Rolls-Royce in 1938, na de nieuwe beslissing van BMW-eigendom om de Phantom en Ghost-namen uit het verleden te herleven.
De naam voor de coupe is gekozen omdat “Wraith verwijst naar een bijna onmerkbare maar krachtige kracht, iets zeldzaams, wendbaar en krachtig, een geest die niet aan de aarde zal worden vastgebonden. Het is de perfecte naam voor ons nieuwe model. ” Muller-Otvos toegevoegd.
De Wraith zal de Bentley Continental GT evenaren en zal dezelfde BMW 7-serie-afgeleide onderbouwing gebruiken als de Ghost Saloon. De 6,6-liter V12-motor is waarschijnlijk ook hetzelfde, zij het aangepast om dichter bij 600 pk te produceren, van de 563 pk van de salon.
In overeenstemming met de sportieve pretenties van de Wraith, is de luchtvering verlaagd en opnieuw gekalibreerd bij de Nurburgring in Duitsland.
Qua ontwerp zal de Wraith traditionele Rolls-Royce-proporties hebben, met een korte overhang en veel grotere achterste. De tweedeurs coupé zal echter ook een daklijn hebben die steil naar achteren duikt, zodat de wraith een rollen zal zijn voor de bestuurder, in plaats van een om binnen te rijden.
De prijzen zullen dichter bij de uitverkoopdatum van de auto worden bevestigd, maar zullen naar verwachting meer zijn dan de Rolls-Royce Ghost, die begint bij £ 170,250.

Leave a Reply

Your email address will not be published.