Electronic Car Hacking was verantwoordelijk voor bijna de helft van de voertuigdiefstallen in Londen vorig jaar, heeft de Metropolitan Police bevestigd.
De nieuwe golf van autocriminaliteit betekent dat dieven niet langer een raam hoeven te breken of een slot te breken om een ​​auto te stelen, en kan in plaats daarvan een apparaat in slechts 10 seconden programmeren om een ​​voertuig te ontgrendelen.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Gadgets, online beschikbaar, kunnen de auto voor de gek houden door te denken dat een slimme sleutel aanwezig is of rechtstreeks op de ECU worden aangesloten om een ​​lege sleutel te maken.
De Metropolitan Police zei dat 47 procent van de 21.000 diefstallen in de hoofdstad in 2013 het gevolg was van deze methode. Een van de weinige manieren om het probleem te bestrijden is om een ​​datcham-gecertificeerd volgsysteem te installeren dat afzonderlijk naar de beoogde ECU’s werkt en de auto door de politie kan worden gevolgd en teruggevonden.
Voorspelbaar, high-end auto’s waren vorig jaar het meest gericht op dieven en de gemiddelde waarde van gestolen en teruggevorderde auto’s was £ 40.000 in 2013, wat £ 6.000 steeg ten opzichte van het voorgaande jaar.
Mike Briggs, de beveiligingsonderzoeksmanager van Thatcham, zei: “Automakers zijn erg gefocust op het aanpakken van dit probleem en we weten dat er de afgelopen twee jaar vooruitgang is geboekt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.