Een derde van de chauffeurs die boetes hebben gekregen voor het besturen van niet-conforme voertuigen in de London Ultra Low Emissions Zone (Ulez) om te betalen.
Officiële cijfers die zijn vrijgegeven na een aanvraag voor vrijheid van informatie tonen aan dat bijna een miljoen boetekosten (PCN’s) zijn uitgegeven sinds de kosten in april 2019 zijn geïntroduceerd, maar meer dan 330.000 van de 980.000 uitgegeven zijn nog steeds uitstaand.

De Ulez-uitbreiding van Londen zou de markt voor gebruikte auto’s van het VK fundamenteel kunnen veranderen

De achterstand is toegeschreven aan verschillende factoren door Carry for London (TFL), die de Ulez exploiteert, waarvan de meeste gerelateerd zijn aan de Covid -pandemie. Er is echter geen idee dat dwalende stuurprogramma’s de haak van de haak worden losgelaten. Met boete -aankondigingen op £ 130 (afname tot £ 65 indien betaald binnen 14 dagen onder normale omstandigheden), staan ​​tientallen miljoenen ponden op het spel.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Nadat Auto Express TFL had benaderd voor een uitleg van de cijfers, zei Paul Cowperthwaite, algemeen manager van TFL van Road User Charging, dit: “Er zijn veel redenen waarom een ​​PCN open kan blijven, waaronder de klant die contact met ons opnemen om de PCN, niet-betaling te vragen, niet-betaling, niet van kennisgevingen en het schuldenherstelproces.
“De coronavirus -pandemie heeft ook een impact gehad, met de eerste opschorting van het schema en bijbehorende effecten voor het herstel van PCN’s, en we hebben mensen meer tijd toegestaan ​​om boetes te betalen en met ons te communiceren gezien de effecten die de pandemie voor velen heeft veroorzaakt . ”
“We willen echter duidelijk maken dat degenen met niet-conforme voertuigen die de Ulez-kosten niet betalen nog steeds een boete krijgen, en we herinneren bestuurders eraan om hun voertuig te controleren voorafgaand aan de uitbreiding van de zone naar de noord- en zuidelijke cirkelvormige wegen volgende maand . ”
Volgens TFL is de naleving van de Ulez hoog geweest sinds deze in 2019 werd geïmplementeerd.
“De ultra lage emissiezone helpt de meest vervuilende voertuigen van de wegen te houden en de naleving is consequent hoog, ongeveer 87 procent, met minder dan één procent van degenen die de zone binnengaan die een PCN krijgen,” zegt het.
Bestuurders met niet-conforme voertuigen die de Ulez-zone binnenkomen die een boete willen vermijden, kunnen dit doen door de dagelijkse vergoeding van £ 12,50 te betalen via de TFL-website.

Hongerig naar meer informatie? Lees onze uitlegpagina op de London Ulez Zone …

Leave a Reply

Your email address will not be published.