omver te werpen, je hebt naar de koolstofvibre 4C en dagdromen over de 8c-supercar, bereid je nu voor om nog een Alfa zo veel te willen dat het pijn doet. Het herlevende Italiaanse merk werkt aan een nieuwe coupé aan de achterwielaandrijving, getipt om de Alfa Romeo 6C te worden genoemd.
Alfa’s antwoord op het Jaguar F -Type en Porsche 911 zal gebaseerd zijn op het Maserati Alfieri -concept – getoond op de autosalon van Genève en al bevestigd voor productie in 2016. Volgens onze bron volgt de 6C in 2017 en onze exclusieve afbeeldingen tonen Hoe de ontwerpers van Alfa van plan zijn klanten te verleiden.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

De gespierde hurken en traan-druppelvormige zijglas worden gedeeld met de Alfieri, maar de 6C onderscheidt zich met zijn vlijmscherpe voorkant. Het combineren van een standaard schildvormig rooster met slanke LED-koplampen, het zal de meest agressieve interpretatie zijn van het nieuwe familieface van Alfa. Aan de achterkant benadrukken uitlaten en staartlichten die aan de uiterlijke randen worden ingesteld de breedte van de 6C.
Onder de skin zal de 6C niet gebaseerd zijn op hetzelfde platform als de 3-serie-wegens Giulia Saloon (eind 2015) en de middelgrote en grote SUV’s (respectievelijk in 2016 en 2017). In plaats daarvan zal het de onderbouwing van de Alfieri gebruiken – een verkorte versie van de Maserati Ghibli.
Alfa 6c om 3,0-liter twin-turbo V6 van de ghibli te krijgen
Het moet echter nog steeds een spannende drive opleveren, met een sterk afgestemde versie van de 3.0-liter Twin-Turbo V6 van de Ghibli onder de motorkap (vandaar de 6C-naam). We weten al dat deze motor tussen 480 pk tot 520 pk zal produceren in de Giulia quadrifoglio verde en we kunnen hier een vergelijkbare output verwachten, waardoor deze dicht bij Jaguar F-Type Coupe V8 R en Porsche 911 turbo-territorium duwt.
Verwacht echter niet dat de 6C in substantiële cijfers wordt gebouwd tegen een knock -down prijs. Net als bij de 4C en 8C, beperkt tot respectievelijk 3.500 en 500 eenheden voor de coupé, en hetzelfde voor de cabriolet -versies, is de 6C strikt een “speciaal” model met productieset om slechts enkele duizend te worden afgedekt. De 6C vult een gat in het bereik achter dat is achtergelaten door de op Mazda MX-5 gevestigde Spider, die in 2015 in Japan wordt gebouwd en in showrooms aankomt, zal het nu opnieuw worden ontworpen en opnieuw als een fiat worden herbaseerd.

Lees over de nieuwe Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde SuperSaloon die zich richt op de BMW M3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.