Dit zijn de eerste foto’s van wat de nieuwe Mazda MX-5 en Alfa Romeo Spider zullen zijn, na een testmuilezel, die beide modellen zal onderpresteren, werd testen in Michigan.
Alfa Romeo en Mazda hebben eerder dit jaar een deal getekend waarin Mazda de nieuwe Alfa Romeo Roadster zou bouwen op het volgende MX-5-platform.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

• Nieuwe Alfa Romeo Spider verschuldigd in 2015
• 2014 Mazda MX-5 Releasedatum en prijs
Deze testmuilezel gebruikt waarschijnlijk de 1750 TB -motor van de ALFA 4C, die zijn weg zou kunnen vinden onder de motorkap van de nieuwe spin. De 1,75-liter viercilindermotor ontwikkelt 237 pk en naarmate ALFA-ingenieurs streven naar een Kerbweight van sub 1000 kg, kan de spin vergelijkbare prestatiefiguren hebben als de 4C.
Vermogen wordt verzonden via een peddelhift-versnellingsbak met dubbele koppeling, wat in 4,5 seconden 0-62 mph impliceert.
Alfa biedt de spin ook met alternatieve motoropties voor degenen die niet al die prestaties willen. De 1,4-liter tb-multiair-motor uit de Giulietta in twee vormen van melodie-119 pk en 168 pk-wordt ook vermoedelijk beschikbaar. Deze varianten zijn waarschijnlijk uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak.
Mazda overweegt ondertussen voor het eerst de MX-5 te passen bij een dieselmotor, maar een nieuwe 130 pk 1.6-liter benzinemotor met Skyactive Technology, zal naar verwachting de keuze van het stel zijn.
Standaard wordt een handleiding met zes versnellingen gemonteerd, met de mogelijkheid van automatische paddle shift-optie. Net als Alfa Romeo hoopt Mazda een sub 1000kg kerbweight te bereiken, wat impliceert dat een aanzienlijke gewichtsvermindering van ongeveer 150 kg nodig is. Dit zou het gewoon verlegen moeten brengen van de oorspronkelijke 940kg kerbweight van de MX-5 toen het in 1989 werd geïntroduceerd.
Een hete versie van de MX-5, die de Alfa Spider met de 1750 TB-motor zou evenaren, is niet waarschijnlijk. De primaire focus van Mazda op dit moment draait helemaal om het besparen van gewicht en het verminderen van CO2 -emissies door de Skyactive -technologie.
De prijzen voor zowel de MX-5 als de Alfa Spider zullen naar verwachting beginnen vanaf ongeveer £ 20.000, waarbij de Mazda waarschijnlijk een beetje minder duur is bij het ethos van waar voor geld van het merk. Beide auto’s bevinden zich nog in de vroege stadia van ontwikkeling en de productie zal pas in 2015 beginnen bij de Hiroshima -fabriek in Mazda in Japan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.