Volkswagen is van plan om tegen het einde van het decennium een ​​familie van elektrische modellen te lanceren, met twee nieuwe SUV’s en een salon na de I.D. Hatchback en aankomen voor de I.D. Buzz Microbus.
VW’s ontwerpbaas Klaus Bischoff onthulde details over de productie I.D. Hatch to Car Express, en bevestigde ook dat we tegen 2020 twee varianten van SUV’s in showrooms zullen zien. Eén zal een conventionele SUV zijn, terwijl een productieversie van de I.D. Crozz Coupe-SUV-concept zal ook worden beschouwd.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

De eerste SUV – zoals een voorbeeld van onze exclusieve afbeelding – zal zich inspireren door de kleinere T -ROC en een vergelijkbare grootte Tiguan visueel. Een veel meer rechtopstaande daksysteemvorm dan de I.D. Crozz-concept zal een grotere hoofdruimte en bootspace mogelijk maken, hoewel de front-end vorm vergelijkbaar zal zijn met die auto.
De twee SUV’s worden voorzien van beide achterwielaandrijving – zoals de hatchback – en een nieuwe tweelingmotoropstelling met een grotere motor gemonteerd op de achteras en een kleinere die de voorwielen aandrijft. Met een totale output voor de laatste van meer dan 300 pk waarschijnlijk, kan de extra vereiste energie impliceren dat het een iets korter bereik heeft dan zijn hatchback -neef, die ongeveer 300 mijl tot een lading kan zijn.
VW -baas Herbert Diets gaf toe dat, naast dit bereik van EV’s, het bedrijf vroeg in het volgende decennium “meer emotionele” elektrische modellen overweegt, inclusief een sportcoupé die zou kunnen dienen als vervanging voor de Scirocco. Er wordt ook een volledig elektrische kever voorgesteld.
Wat vind je van de elektrische SUV -plannen van VW? Laat het ons weten in de reacties …

Leave a Reply

Your email address will not be published.