Rap Records in de Nurburgring blijven tuimelen, met stoel die de nieuwe 278bhp Leon Cupra aankondigt, heeft het record geslagen voor de snelste productie van de productie van de voorwielaandrijving om de ‘van de productie van de’ te schatten de ‘ ring. Met een tijd van 7 minuten en 58,4 seconden is de Leon Cupra bijna een hele 10 seconden sneller dan de Renault Megane RS -trofee die eerder het record bevatte.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Achter het wiel zat zittingstochten op autokampioen Jordi Gene, die gemiddeld 96,3 mph slaagde en een topsnelheid van 150,4 mph rond het spoor van 12,4 mijl bereikte. De Leon Cupra die het record vestigde, was een productiespec-model, uitgerust met de optionele Michelin Pilot Sport Cup 2-banden.
De sub 8 minuten ronde voor de CUPRA geeft aan dat het een snellere tijd heeft gepost dan enkele krachtige modellen zoals de Aston Martin DBS, Porsche Cayman S, Audi R8 V8 en RS4.
De nieuwe Leon Cupra is het krachtigste productiemodel dat het Spaanse merk ooit heeft geproduceerd. Onder de motorkap bevindt zich een 278bhp 2.0-liter viercilinder TSI-motor, die, wanneer het wordt getweld met de DSG-versnellingsbak 0-62 mph in 5,7 seconden doet. Topsnelheid is elektronisch beperkt tot 155 mph.
De oranje vleugelspiegels en legeringen die in de auto op onze foto’s worden gezien, zijn beschikbaar op personalisatie kleurenpakketten die later dit jaar op de cupra worden gebruikt. Kopers kunnen kiezen uit oranje, zwart -witte kleurenpakketten.
Het record van de cupra als de snelste auto-auto voor de wielaandrijving rond de nurburgring is al in gevaar, omdat Honda zijn bezienswaardigheden stevig heeft vastgesteld op de snelste FWD-kroon met de nieuwe Civic Type R. Het nieuwe type R komt tot 2015 niet in showrooms aan , dus het zal een angstig wachten op het Spaanse merk zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.