Dit is het Audi Nanuk -concept, dat is onthuld aan de vooravond van de Frankfurt Autosalon. Audi beschrijft het als een crossover-concept dat ‘de dynamiek combineert van een krachtige sportautomaat met Audi’s Quattro-vaardigheid op de weg, op het racebaan en ook off-road’, en het zou de weg kunnen wijzen op een productie-auto die creëert die creëert Veel meer volume voor Audi in het middenmotor segment.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Het wordt aangedreven door een midden gemonteerde 5,0-liter V10 TDI-dieselmotor die 537 pk en 1.000 Nm koppel ontwikkelt vanaf slechts 1500 tpm. De twin-turbo v10 is verbonden met een Seven-versnellingsbak en stroom wordt geleverd aan alle vier de wielen via een speciaal ontwikkelde Quattro-aandrijflijn.
Volgens Dr. Ulrich Hackenberg, de nieuwe R & D-chef van Audi, is de motor geheel nieuw en onderdeel van een nieuwe zes-, acht- en tien-cilinder modulaire dieselmotorfamilie. Betekent het dat de volgende R8 dieselkracht zou kunnen gebruiken, zoals oorspronkelijk voorgesteld door het R8 V12 TDI -concept van 2008? “Als we een dergelijke motor in productie brengen, moeten we deze gebruiken voor een brede verscheidenheid aan applicaties,” antwoordde Hackenberg.
Een overweldigend positieve reactie op het Giegiaro Parcour -concept, eerder dit jaar getoond in Genève, haalde Audi over om de Supercar SUV -crossover te vertalen in een concept dat dichter bij de realiteit stond. Als de reactie voldoende positief is, is het iets dat echt wordt overwogen voor productie als onderdeel van de R8-familie van de volgende generatie, met behulp van het lichtgewicht, multi-materiaal chassis van de R8.

Leave a Reply

Your email address will not be published.