de Ford Fiesta niet voor het eerst de best verkochte auto van het VK. Cijfers van de Society of Motor Fabrikanten en Traders (SMMT) laten zien dat in juni meer Volkswagen Golfs werden geregistreerd dan versies van Ford’s Supermini.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Het is de eerste keer sinds december 2014 dat de zevende-generatie Fiesta niet aan de top van het klassement staat. 8.601 voorbeelden van de Supermini van de Blue Oval werden vorige maand in totaal geregistreerd, vergeleken met 8.808 golfen. U kunt de volledige lijst hier lezen.
De val van de Fiesta kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de introductie van het geheel nieuwe model, dat deze maand in dealers aankomt. Het is waarschijnlijk dat sommige kopers de nieuwe auto volhouden, en dealers verminderen hun voorraad als gevolg daarvan. De golf daarentegen was onlangs in de facelifte vorm te koop gegaan. Ford heeft echter nog steeds de twee topplekken in het algemeen voor 2017 tot nu toe met de Fiesta en Focus, echter.
De registraties als geheel daalden in juni met 4,8 procent, na een record eerste kwartaal. De voortdurende effecten van het Diesel-emissieschandaal worden nog steeds gevoeld, omdat benzineauto’s met 2,4 procent stegen en de registraties van oliebranders met 14,7 procent daalden.
Is dit een teken van dingen die komen komen? Zijn de dagen van de Fiesta bovenaan genummerd? Laat het ons weten in de reacties …

Leave a Reply

Your email address will not be published.