Er zal een nieuwe £ 80 miljoen elektrische batterijontwikkelingsfaciliteit worden gebouwd in Coventry, Warwickshire, met als doel het VK ‘een wereldleider’ te maken in de technologie voor elektrische auto’s.
De nieuwe fabriek vormt de hoeksteen van een investering van £ 120 miljoen van het Industrial Technique Challenge Fund, dat het VK tot een marktleider in EV -technologie wil maken.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

• Elektrische auto’s opladen in het VK: prijzen, netwerken, ladertypen en toptips
Ingenieurs en ontwerpers die in de fabriek werken, zullen de processen ontwikkelen die nodig zijn om geavanceerde batterijen te maken en ze te produceren met hoge volumes. In het proces zal een aanzienlijk aantal nieuwe banen worden gecreëerd, het vergroten van de economie van West Midlands en het veiligstellen van de toekomst van het VK als een internationale leider in batterijtechnologie, volgens het Department for Business, Energy & Industrial Strategy.
De investering van £ 80 miljoen zal worden gedaan via het Advanced Propulsion Center dat de concurrentie voor de fabriek leidde. De processen die bij de nieuwe faciliteit zijn ontwikkeld, worden uiteindelijk overgebracht naar Britse autofabrieken, waardoor efficiënte, hoogvolume batterijproductie en -installatie mogelijk is. Het zal werken op “onafhankelijke, openlijk toegankelijke” principes, maar zal ook vertrouwelijke, commerciële ontwikkeling vergemakkelijken wanneer dat nodig is.
Het aankondigen van de nieuwe faciliteit, het bedrijf en de energiesecretaris, Greg Clark, zei: “Batterijtechnologie is een van de meest spelveranderende vormen van energie-innovatie … De nieuwe faciliteit, gevestigd in Coventry en Warwickshire, zal het Verenigd Koninkrijk in dit bloeiende Gebied, die experts uit de academische wereld en de industrie samenbrengt om ontwikkeling en R&D te leveren die de internationale geloofwaardigheid van de West Midlands nog meer zal verbeteren als een cluster van Automotive Excellence. ”
• Kun je met een elektrische auto leven? De voor- en nadelen van het bezitten van een EV vandaag
De Chief Executive van het Advanced Propulsion Center, Ian Constance, noemde de nieuwe faciliteit een toekomstige ‘nationale activa’ en legde uit dat het zou: ‘Productieprocessen ontwikkelen voor … concept-ready batterijtechnologieën bij productiesnelheden die geschikt zijn voor’ Giga ‘fabrieken. Het doel is dat deze processen kunnen overbrengen naar de Britse productiefaciliteiten met een groot volume. ”
Een nog meer £ 40 miljoen is gereserveerd om 27 nieuwe batterijonderzoeksprojecten te ontwikkelen via Innovate UK, terwijl de totale investering van £ 120 miljoen deel uitmaakt van de £ 246 Faraday Battery Challenge -schema. Dit is bedoeld om “veilige, kosteneffectieve, duurzame, lichter gewicht, goed presterende en recyclebare batterijen in het VK te ontwikkelen die de volgende generatie elektrische voertuigen van stroom zullen voorzien.”

Kan het VK de wereld leiden in EV -batterijen? Laat ons uw gedachten weten in de reacties …

Leave a Reply

Your email address will not be published.