op exact dezelfde dag dat de Jaguar D -Type zijn kroon verloor als het duurste Britse voertuig ooit verkocht op een veiling – een titel die nu tot een $ 22,5 miljoen Aston Martin DBR1 – traditioneel is Motorvoertuigen hebben een apparaat blootgelegd dat ooit het D-type van zijn staat zou kunnen beroven als ‘s werelds duurste Jaguar.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Oorspronkelijk ontwikkeld in 1954, werd de XK120 SE verstrekt aan een man die Pininfarina vervolgens opdroeg de Jag een beetje Italiaanse flair te bieden. Het resultaat werd onthuld aan de wereld op de autosalon van Genève uit 1955, maar kort later viel het zowel van de radar als tientallen jaren later, werd het bezocht door persoonlijke verzamelaars.
• Veel dure Britse voertuigen verkocht op een veiling
In 2015 werd het echter gekocht door CMC, die het wilde terugbrengen naar zijn vroegere glorie. Gedurende de twee jaar die aan 6.750 uur voldeden, werden het allerbeste uit elke centimeter van de XK120 gestort, waarbij de nieuwe eigenaren zelfs 3D -printers gebruikten om de oorspronkelijke koplampen opnieuw te maken.
Na een nauwgezette inspanning is de prachtig voltooide Jaguar nu aan de wereld getoond, terwijl dit jaar opnieuw tijdens de concours d’Elegance op Pebble Beach in Californië, waar het voltooide op een extreem respectabele tweede locatie in de O-2 naoorlogse gesloten klasse.
Misschien veel fascinerender is echter de man achter de push naar Restyle XK120 All the Method in 1954. Zijn naam was Maximilian Hoffman, een zakenman die indirect kan worden gecrediteerd met een paar van de beste auto’s die in Amerika in het midden in Amerika verschijnen onderdeel van de 20e eeuw.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Leave a Reply

Your email address will not be published.