Veel autobedrijven zijn gericht op het opwinden van hun line-ups tegen het einde van dit decennium. Maar hoe zit het met de auto’s die we impliceren om tussen nu en dan te rijden?
Skoda -baas Thomas Schäfer gaf een grimmige waarschuwing over deze kwestie toen we hem vorige week inhaalden. De Europese Commissie overweegt momenteel verschillende voorstellen voor haar Euro 7-autoregels, die waarschijnlijk rond 2025 verplicht worden. En als ze de veel extremere set van mogelijke regels kiezen, zegt Schäfer, zullen we het einde van de sub-£ 20.000 zien Nieuwe auto zoals we het kennen.

Euro 7 -normen: EU overweegt levenslang toezicht op elke nieuwe auto

“Als Euro 7 binnenkomt, zoals iedereen zegt dat het zal doen, zal dat de Fabia 5.000 euro althans veel duurder maken,” vertelde Schäfer ons. “De impact op kleine auto’s zou evenredig veel hoger zijn dan op de grotere modellen. Het is gek.”
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Het argument van Schäfer is dat een moeilijkere set van Euro 7 -richtlijnen de push naar EV’s misschien tegenhoudt – puur omdat merken het technische budget moeten afleiden om bestaande modellen in de tweede helft van dit decennium te blijven verkopen. “We kiezen allemaal voor grote stappen in elektrificatie,” zei hij. “Dus om Euro 7 op weg naar de totale elektrificatie aan het einde van het decennium te brengen is belachelijk, omdat we veel geld moeten uitgeven om die stap te bereiken, die we in plaats daarvan kunnen uitgeven aan elektrificatie. Het doet de overgang pijn. ”
Het kan ook duizenden kopers raken die niet klaar zijn voor een EV, of zich geen grotere modellen kunnen veroorloven. De EU kan goed worden gediend door naar de automobielproducenten te luisteren op deze.
Klik hier voor onze lijst met de meest betaalbare nieuwe auto’s die te koop zijn in het VK …

Leave a Reply

Your email address will not be published.