miljoenen ponden aan overheidssubsidies die zijn gecreëerd om de aankoop van de auto’s van ‘ultra lage emissies’ te stimuleren, kunnen tegen 2015 niet worden geclaimd.
De regeling die in 2011 werd opgericht door de toenmalige secretaris Philip Hammond, heeft tot nu toe niet voldaan aan de eerste voorspellingen. £ 400 miljoen werd gereserveerd om subsidies van maximaal £ 5.000 te financieren voor elke persoon die een in aanmerking komende hybride of elektrische auto koopt. De trage opname van deze auto’s heeft de regering echter gedwongen te accepteren dat slechts £ 230 miljoen daadwerkelijk kan worden uitgedeeld tegen de deadline van 2015, waardoor £ 170 miljoen niet wordt opgeëist.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

• Veel economische auto’s
Wegen minister Robert Goodwill zei: “De verkoop van ultra lage emissie -auto’s heeft jaar na jaar een stimulans gestimuleerd, maar in een langzamer tarief dan oorspronkelijk verwacht. We projecteren momenteel £ 230 miljoen uit te geven in de loop van de periode.
“De opname van de subsidie ​​in 2013 was 335 procent hoger dan in 2011, de subsidies in januari 2014 waren op recordniveau en 679 procent hoger dan de equivalente maand in 2013.”
Recente cijfers van het Department of Carry laten zien dat slechts 6.709 claims, die £ 33,5 miljoen kosten, in december 2013 werden gedaan. De vraag ontstond ook bij de 8.600 claims die de regering in het eerste jaar van de regering verwachtte.
Een soortgelijke subsidie ​​die de aankoop van bestelwagens met lage emissie aanmoedigt, is ook niet van start gegaan. Eigenaren van in aanmerking komende bestelwagens kunnen tot £ 8.000 aan subsidies krijgen, maar er zijn slechts 404 claims gedaan gezien het feit dat januari 2012.
Professor Stephen Glaister, directeur van de RAC Foundation, zei: “Op batterijen aangedreven auto’s zijn misschien wel de toekomst, maar deze cijfers tonen een voortdurend vermoeden van consumenten van hun vaardigheden en economie.
• Beste kleine auto’s
“Een grote stem van vertrouwen zou veel meer interesse zijn van vlootkopers en bedrijven. vallen. ”
Vice-premier Nick Clegg heeft onlangs een investering van £ 9 miljoen aangekondigd in laadpunten om auto’s met lage emissie te verbeteren die zouden helpen om toekomstige emissiedoelen te bereiken. Hij onthulde ook Go Ultra Low, een publiciteitscampagne gericht op het wegnemen van gemeenschappelijke mythen over de kosten en betrouwbaarheid van elektrische en hybride voertuigen

Leave a Reply

Your email address will not be published.