Mercedes-AMG heeft zijn eerste volledig elektrische model, de EQS 53 4MATIC+, onthuld op de München-autoshow 2021. Het is een hete versie van de nieuwe vlaggenschip Electric Saloon van het merk, ontwikkeld met een vierwielaandrijving die het de tweede veel krachtige productie-auto’s maakt die het merk ooit heeft geproduceerd, achter alleen de gloednieuwe AMG GT 4-deurs 63 s E- Prestatie.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

De ingenieurs van AMG hebben twee versies opgesteld. Het basisniveau van prestaties in de nieuwe EQS 53 staat op 649 pk en 950 Nm, maar kopers die het AMG Dynamic Plus -pakket kiezen, ontvangen een toename van de uitvoer tot 751 pk en 1.020 nm.

Nieuwe Mercedes Eqs 2021 Review

De sleutel tot de ontwikkeling van deze nieuwe vermogensuitgangen is de pasvorm van een AMG-specifieke volledig elektrische aandrijving. Het dual-motor-systeem op beide Eqs 53-versies is ontwikkeld om met veel meer elektrische stroom om te gaan en wordt geleverd met een veel intensievere thermisch managementsysteem, terwijl de software die beide motoren regelt anders is in vergelijking met reguliere versies van de EQS.
Wanneer het de prestaties betreft, is de conventionele versie van de Eqs 53 in staat tot 0-62 mph in 3,8 seconden en gaat het verder met een elektronisch gereguleerde topsnelheid van 137 mph. De AMG Dynamic Plus-variant snijdt de benchmark 0-62 mph dash tot 3,4 seconden, terwijl de topsnelheid wordt verhoogd tot 155 mph.
14

Beide versies gebruiken de 107,5 kWh -batterij van de reguliere EQ’s, hoewel het bereik een beetje wordt beperkt vanwege het nieuwe vermogensniveau. Mercedes beweert dat tot 360 mijl tussen de kosten mogelijk is, vergeleken met de 484 mijl van de reguliere Eqs 450+ AMG -lijn. De conventionele DC-opladen blijft 200 kW, met een 11kW AC aan boordlader als standaard gemonteerd, en een 22 kW AC aan boordlader een optionele extra.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Leave a Reply

Your email address will not be published.