Alfa Romeo heeft geverifieerd dat het binnenkort het Giorgio-platform achterwielaandrijving zal bijleren, waarop de Giulia Saloon van het merk evenals Stelvio SUV-ontwerpen zijn gebaseerd.
Nu, als onderdeel van de Stellantis -groep van het merk, zullen de meeste toekomstige ontwerpen van de Italiaanse fabrikant overgaan op de elektriciteitsgeheers van de Stellantis Group, die in staat is om tot een enkele lading tot 497 mijl te reizen.

Stellantis brengt toekomstige EV -platforms in kaart met maar liefst 497 mijl van variëteit

De CEO van Alfa Romeo, Jean-Phillppe Imparato, bevestigde: “We werken aan het grote platform van Stellantis en we zullen de Giorgio niet langer gebruiken.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

“We moeten profiteren van de volumes om alle mogelijke kansen te nemen en een EV -variëteit naar Alfa Romeo te brengen, maar altijd met de aanraking van Alfa Romeo.”
Stellantis zal de onderbouwing van Giorgio echter niet helemaal verlaten. Een aangepaste versie van het chassis zal worden geïntegreerd in de nieuwe vierafgeslagen platformstructuur van de groep, die verschijnt onder enkele van de grotere voertuigen van het bedrijf van de volgende generatie.
Auto Reveal Begrijpt bijvoorbeeld dat de Porsche Macan-Rivalling Maserati Grecale op dit platform zal zijn gebaseerd. Het wordt echter hoogstwaarschijnlijk aangedreven door een ontstemde versie van de Twin-Turbo Charged 3.0-liter V6-motor die is ontdekt in de MC20 Supercar.
Het Giorgio-platform was een multi-miljard euro-project, ontworpen om Alfa Romeo een verscheidenheid aan voertuigen te bieden die mogelijk BMW kunnen evenaren voor het handelen en prestaties. Tijdens het vrij korte leven werden de onderbouwing echter alleen gebruikt op twee Alfa Romeo -modellen: de Giulia en de Stelvio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.