De Britse automarktmarkt blijft van kracht naar kracht gaan, waarbij juli de recordperiode van de groei van het jaar op jaarbasis wordt verlengd tot zijn 29e maand.
172.907 nieuwe auto’s werden vorige maand geregistreerd – een stijging van 6,6 procent ten opzichte van juli 2013 – volgens cijfers samengesteld door de Society of Mobiling Manufacturers and Traders (SMMT).
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

• Zie de top 10 best verkopende auto’s in 2014
Deze opwaartse trend is gedeeltelijk toegeschreven aan het verbeterde economische klimaat en aantrekkelijke financieringsaanbiedingen en betekent dat de totale registraties voor het jaar tot op heden al 1.460.172 hebben bereikt, een stijging van 10,1 procent op deze tijd vorig jaar.
“De voortdurende positiviteit heeft geleid tot een verheffing in de voorspelling van SMMT volledige jaar tot 2,45 miljoen passagiersautoregistraties, een stijging van 8,1%,” zei SMMT-directeur Mike Hawes, die een terugkeer naar pre-recessieniveaus zou zien. “De meer gematigde groei van de laatste drie maanden laat echter zien dat de algehele vraag begint te stabiliseren.”
Deze nieuwste statistieken onthullen ook dat de Ford Fiesta de beste-sellers-tabel blijft domineren, wat op enige afstand zijn focus Stablemate en de Vauxhall Corsa leidt.
2014 is ook een goed jaar gebleken voor elektrische en andere alternatieve brandstofvoertuigen, met tot nu toe 26.629 geregistreerd. Hoewel het op 2013 met de helft is gestegen, is AFV’s nog steeds slechts 1,8 procent van de markt goed.
De afgelopen jaren hebben ook een enorme toename van de technologie zonder bestuurder gezien. Tussen 2010 en 2013 verdubbelde het aantal auto’s aangeboden met Adaptive Cruise Control, terwijl botsingswaarschuwingssystemen conventioneel of optioneel waren op meer dan een derde van de auto’s van vorig jaar, sprong van slechts 7 procent aan het begin van het decennium.
Bekijk nu onze volledige lijst van de best verkopende auto’s van het VK voor 2014 tot nu toe …

Leave a Reply

Your email address will not be published.