Lotus gaat een nieuw tijdperk in en een nieuwe marktindustrie met zijn allereerste SUV, de volledig elektrische Lotus Elletre. Met behoud van de naamgevingsconventie van het Britse merk van modellen, beginnend met een E, is de Elletre beschreven als “een gedenkwaardig punt in onze geschiedenis” door de directeur van het merk, Matt Windle.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Gebaseerd op een geheel nieuw 800-volt platform genaamd Electric Premium Architecture, wordt het nieuwe model aangedreven door een batterij van veel meer dan 100 kWh (een exacte cijfer voor beschikbare energie is niet bevestigd) dat een paar elektrische motoren voedt-een Op elke as – voor een gericht minimaal totale uitgang van 592 pk. Dit zal stijgen voor hogere specie, zelfs veel meer prestatiegerichte versies, waarbij Lotus streeft naar de snelste eletrie om een ​​0-62 mph-tijd van minder dan drie seconden te leveren.

‘Ik weet zeker dat Colin Chapman erg blij zou zijn met de Lotus Elletre’

Vanaf hun aard zijn EV’s zwaarder, en hoewel de Elletre een afwijking is van de conventionele modellen van Lotus en de principes van de oprichter van het bedrijf Colin Chapman van een laag kerbweight, zijn er veel ontwikkelingen in overeenstemming met het ethos van het merk. De methode van Lotus om de massa te verminderen is nog steeds centraal geweest in de ontwikkeling, en de Elletre “neemt de kernprincipes en Lotus-DNA van veel meer dan 70 jaar sportauto’sontwerp en -gineering, evoluerend in een wenselijke geheel nieuwe lifestyle-auto voor de De volgende generatie Lotus -klanten ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.