Fusies tussen enorme autobedrijven zijn niets nieuws. Het onlangs gevormde merk Stellantis, een unie tussen Groupe PSA en FCA, bracht 14 individuele bedrijven samen, waaronder Maserati en Vauxhall, waarvan de laatste slechts drie jaar geleden werd overgenomen door de PSA -ouder.
Nu producenten over de hele wereld middelen, ontwikkelingskosten en, in toenemende mate, uitstoot van koolstofdioxide willen bundelen, is gevoel te vinden in het vooruitzicht van een fusie tussen EV-maker Tesla en Volkswagen Group. Omdat terwijl de duw van VW Group in elektrische auto’s nu volledig aan de gang is, de gemiddelde CO2 -uitstoot van de Duitse fabrikant op 123,6 g/km stond vanaf maart van dit jaar volgens analisten bij JATO, tegen een doelwit van de Europese Commissie van 95 g/km voor 2021.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Autofabrikanten die niet voldoen aan dat Fleet 95G/km doelwit wordt geconfronteerd met grote boetes en sommige bedrijven, zoals FCA, hebben al betaald om hun emissies met Tesla te ‘poolen’ bij aankoop om potentiële boetes te compenseren. Een volledig VW/Tesla-partnerschap zou vermoedelijk een aanzienlijk effect hebben op de vlootemissies van Volkswagen Group. VW Group zou ondertussen zijn praktisch weergaloze massaproductie-knowhow kunnen toepassen op de auto’s van Tesla.
Er zijn andere aanwijzingen dat een fusie tussen Tesla en Volkswagen Group mogelijk zou kunnen zijn. Tesla -baas Elon Musk zei onlangs: “We gaan zeker geen vijandige overname lanceren, maar als iemand zei dat het een goed idee zou zijn om met Tesla te fuseren, zouden we dit gesprek hebben.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.