Ford heeft een nieuwe chassis cabineversie van de Ranger Pick-Up Truck geïntroduceerd, die de onderneming de basis kan bieden voor een brede verscheidenheid aan gespecialiseerde auto’s in het gebouw als en helende industrieën. Het wordt aangeboden om te kopen vanaf januari volgend jaar, met de eerste leveringen die naar verwachting in het voorjaar zullen verschijnen.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Ford stelt dat de platformcabine Ranger een maximale conversielengte van 2.518 mm achter de cabine kan ondersteunen. Dat is voldoende voor een verscheidenheid aan gespecialiseerde voertuigen, zoals een pick-up truck met druppels, een kipperwagen en toegewijde auto’s voor de hulpdiensten, zoals een Mountain Rescue Reaction Vehicle.

Beste pick-up trucks 2022

Net als de Basic Ford Ranger, wordt deze chassiscabineversie aangedreven door een 2.0-liter viercilinder dieselmotor met turbolader, die zowel 168 pk als 420 nm koppel stelt. Het systeem verzendt drive met een zesversnellingsbak-versnellingsbak naar een mechanisch vierwielaandrijving.
Als zodanig stelt Ford dat de Ranger Chassis-cabine exact dezelfde moeilijke betrouwbaarheid behoudt als de basis pick-up. Het heeft een maximaal gebakken sleepvermogen van 3.500 kg; Het zal waden met 800 mm water en, dankzij de korte voorkant en achterste overhangen, hoge ophanging en lage afstandsoverdrachtskist, zegt Ford dat het eveneens goed off-road zal uitvoeren.
Kopers kunnen ook een verscheidenheid aan optionele extra’s specificeren om hun conversies te ondersteunen, zoals een elektrische connector van de trailer, ingebouwde batterijen aan boord voor elektrische gereedschappen en een interface om de functies van de geconverteerde pick-up te bedienen-zoals een neutrale Lock-out schakelaar, waardoor de kipperlichaam niet werkt, tenzij de auto zowel geparkeerd als neutraal wordt geparkeerd.
Voor een beetje extra gemak valt de Ranger Chassis Cab onder het “One Stop Shop -programma” van Ford, die de basiskosten van het voertuig en de conversiekosten in één betaling condenseert, in plaats van de kopers hun eigen conversiespecialist te betrekken. Als een extra voordeel wordt de conversie eveneens onder de fabrieksgarantie van Ford gedekt.
Wat vind je van Ford’s nieuwe Ranger Chassis -cabine? Laten we het begrijpen in het commentaargedeelte hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published.