Skoda heeft opnieuw een team van leerlingen ingesteld om te werken aan hun eigen conceptcar, die een rally-ready versie van de Kamiq Suv van het Marque zal zijn.
Zoals het geval is geweest voor de vorige zeven Skoda -studentauto’s, zal het worden ontwikkeld en alleen worden gebouwd door Skoda -stagiairs. Maar dit jaar, om de Rallying Kamiq te voltooien, ontvangen de leerlingen van Skoda een beetje hulp van de Motorsport -divisie van het bedrijf.

Nieuwe student-gebouwde skoda mountiaq pick-up truck onthuld

Deze schets van de student bekijkt de styling van het concept. Afgaande op de tekening, verliest de Kamiq zijn twee achterdeuren en verwerft hij een hele reeks rally automobile snuisterijen, zoals een schep van het daksysteem, een enorme achtervleugel, wijd uitlopende wielarches en een agressieve frontsplitter.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Omdat de studenten kunnen vertrouwen op inzicht van het Motorsport -team van Skoda, verwachten we ook enkele vrij grote mechanische upgrades.
Vierwielaandrijving is een sterke mogelijkheid gezien de Rally Automobile Brief, en als er veel meer stroom nodig is, kunnen de studenten zelfs de 242bhp 2.0-liter powertrain van de Skoda VRS laten vallen onder de motorkap De MQB -onderbouwing van Volkswagen Group.
Het interieur krijgt een vergelijkbare pittige revisie. Items zoals een rolkooi, racestoelen, zespunts harnassen en een rallyspecifiek digitaal dashboard vinden allemaal hun weg naar de cabine, waarbij sommige van deze componenten waarschijnlijk worden geknepen uit de onderdelenbakken van Skoda Motorsport.
Het concept zal worden samengevoegd door een team van 25 leerlingen op de beroepsschool van Skoda in Mlada Boleslav in Tsjechië. Het project markeert het 120 -jarig jubileum van Skoda Motorsport en brengt een eerbetoon aan het succes van het bedrijf in de wereld van bijeenkomst.
Skoda heeft nog geen onthullingsdatum vastgesteld voor de studentauto van dit jaar. De eerdere projecten van het merk, zoals de Funstar-pick-up en de Citijet Convertible, werden echter onthuld tijdens eerdere bijeenkomsten van het Worthersee Tuning Festival in Oostenrijk, waarvan de volgende iteratie in mei 2022 zal doorgaan.
Deze nieuwe rallyspec Kamiq volgt ook projecten zoals de Slavia Roadster en een bijzonder goed ontworpen pick-up-versie van de Kodiaq, genaamd de Mountiaq.
Klik hier om te lezen over het laatste studentenconcept van Skoda, de Slavia …

Leave a Reply

Your email address will not be published.