Chinese elektrische autofabrikant NIO binnen in Europa, beginnend in de Noorse markt met zijn ES8 SUV en ET7 Saloon. Het is het eerste Europese land waar het merk zijn auto’s aan zal verkopen, hoewel het bedrijf heeft gezegd dat het snel zou kunnen uitbreiden naar het VK als er voldoende interesse is.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

In Noorwegen zullen pre-orders voor de NIO ES8 SUV in juli beginnen, met eerste leveringen die naar verwachting in september zullen aankomen. Het heeft een uitgang van 537 pk en een maximaal bereik van 500 km (ongeveer 310 mijl). De verkoop van de ET7 -salon begint pas volgend jaar.

Pure-elektrische en autonome NIO ET7 Saloon onthuld

Lanceren in Noorwegen is logisch voor NIO. Het is een van de meest eV-vriendelijke landen in Europa. In Noorwegen overtreft de verkoop van elektrische auto’s momenteel die van hun benzine-, diesel- en hybride equivalenten.
Als onderdeel van de lancering zal NIO een Noors oplaadnetwerk ontwikkelen, inclusief de innovatieve batterij -swap -stations van het bedrijf. De eerste vier stations zullen vóór het einde van het jaar in werking gaan, met twaalf veel meer ingesteld om aan te komen in 2022, waardoor een netwerk in vijf steden in Noorwegen ontstaat.
NIO claimt dat zijn batterijwisselingsstations de wachttijden drastisch hebben gesneden, de eigenaren zouden opladen. Eigenaren rijden eenvoudig hun auto’s in een speciale servicepod, die de platte batterij automatisch in slechts drie minuten ruilt voor een volledig opgeladen batterij.
NIO is ook van plan zijn “Nio House” -concept naar Noorwegen te brengen. Dit is een clubhuis dat gemakkelijk toegankelijk is voor eigenaren met werkstations en een café, en het is waar potentiële klanten veel meer over het merk kunnen leren. De eerste Europese outlet zal worden gebouwd in Oslo, met vier veel meer locaties gepland om in Noorwegen in 2022 te openen.
Hui Zhang, de Europese vice -president van NIO, besprak de tijdschalen voor de lancering van het bedrijf in het VK en zei: “Het VK is altijd een cruciaal land voor NIO geweest en wordt een speciale plaats genoemd voor onze oprichter William Li. Het merk werd formeel gelanceerd in Londen en Oxford en blijft ons centrum voor simulatie en computerondersteunde engineering.
“De Britse markt wordt langzaam wakker met de aantrekkingskracht van EV’s en de groei is dramatisch in een markt die is ingestort door Covid, maar in 2020 was pure EV’s nog steeds slechts 6,6% van de omzet, iets meer dan 100.000 voertuigen.

“We zouden alleen invoeren als we de voorwaarden goed waren, we hebben de after -verkoop- en klantenservice -infrastructuur. De NIO -huizen, Valet Charging, NIO -app zijn een cruciaal element van ons gebruik in China, dus we moeten overwegen wat werkt in het VK. Er zijn andere overwegingen; De behoefte aan ideale handrit vereist extra engineering voor een beperkt aantal markten. We zullen de voordelen blijven overwegen. ”
Zou je geïnteresseerd zijn in het krijgen van een NIO Electric Automobile in het VK? Laat het ons weten in de reacties hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published.