Het allereerste commercieel aangeboden voertuig zonder bestuurder is net in de verkoop gegaan-evenals niet van een prestige Duitse of Japanse fabrikant, echter Een klein innovatiebedrijf met hoofdkantoor net buiten Parijs.
Uit de show van de consumentenelektronica van 2014 is de zelfrijdende Navia van Induce Innovation opgericht met Assist from Oxis Energy, een Brits bedrijf dat baanbrekende lithiumzwavelbatterijtechnologie is, evenals getest door het Culham Science Center, een high, een high, een high -Security Industrial Park in de buurt van Oxford gerund door de UK Atomic Energy Authority. Er zijn ook partners in Zwitserland en Singapore.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

• Zelfrijdende Mercedes S-Klasse binnen vijf jaar
De Navia is een volledig elektrische shuttle die stroomt van inductielussen onder het voertuig en ingebed in het wegoppervlak.
Er is een batterijversie met een topsnelheid van 12,5 mph die zes uur duurt om volledig op te laden. Er is nog een versie vastgesteld met een superbegan in de locatie van batterijen. Dit kan voldoende kracht krijgen voor een mijl rijden van een stop van 15 seconden, hoewel de bewegingen beperkt zijn, omdat het dan moet voldoen aan ingestelde routes.
Navia Driver Less -voertuig kan niet op de openbare weg worden gebruikt
Navigatie is via lasergebaseerde eenheden in elke hoek die een 200-yard sweep van het instant gebied bieden, nauwkeurig tot één centimeter. Als er een uitdaging is, stopt de shuttle en beslist de veiligste methode om door te gaan.
‘Het is als een lift’, zegt Induce van Business Development, Adrian Sussman. ‘Als het vastloopt, stopt het net zo goed als je hulp oproept.’
Er is geen driver en geen stuurwiel of pedalen. Passagiers, die opstaan ​​in het prototype, roepen de shuttle op via een smartphone en programma waar ze op een tablet aan boord willen stappen.
De Navia kan niet worden gebruikt op openbare wegen sinds van de huidige wettelijke beperkingen, evenals in dit stadium is het niet in staat om webverkeersignalen te herkennen. Induct legt het uit als een ‘last-mijl’ oplossing voor gebruik op universiteitscampussen, op grote industriële sites of bij het kopen van winkelcentra, en heeft al vier klanten in Amerika-ondanks een kosten van $ 250.000 (£ 170.000).
• Zelfrijdende Mercedes S-Klasse binnen vijf jaar • Zelfrijdende Volvos op weg • Zelfrijdende auto’s
De topverhalen van CES 2014

• Audi Sport Quattro Laserlight voor CES-debuut • Nieuw Audi TT Interior onthuld • Ford C-Max Solar Energi Concept • Kia stelt toekomstige technologie bloot voor productieauto’s • BMW legt autonome prototypes bloot

Leave a Reply

Your email address will not be published.