KIA heeft een terugroepactie uitgegeven voor alle nieuwe Sorento -ontwerpen die zijn ontwikkeld tussen 1 september en 14 december 2020, met betrekking tot een probleem met het SUV -telefoongespreksysteem van de SUV.
Normaal gesproken, wanneer een ecall -uitgeruste auto’s en vrachtwagen in een ongeval is opgenomen, stuurt het systeem de VIN van de auto naar een noodoproepcentrum, dat vervolgens de regionale hulpdiensten naar de scène kan verzenden.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Kia ontdekte echter dat, als een van de airbags van de Sorento bij het ongeval wordt ingezet, de SOS -functie de VIN van de auto niet naar het noodoproepcentrum zou verzenden, wat aangeeft dat de regionale autoriteiten geen enkele details op de auto zouden hebben tot ze op het toneel verschenen.

Car Recalls legde uit: wat moet je doen als je er een krijgt?

Het probleem heeft invloed op 965 auto’s en vrachtwagens die in het VK worden aangeboden – evenals Kia neemt momenteel contact op met getroffen eigenaren met het verzoek om hun auto’s en vrachtwagens terug te brengen naar hun regionale dealer voor corrigerende actie. De reparatie wordt niet kosten aan de eigenaar gebruikt.
KIA stelt dat het probleem snel moet worden verholpen, met slechts een kleine softwaretoepassing die nodig is om de SOS -functie goed te laten werken. De update duurt ongeveer een half uur, maar vanwege sociale distantisprotocollen stelt KIA -klanten die maar liefst een uur moeten worden toegewezen aan het werk.
Ben je getroffen door de meest recente terugroepactie van Kia? Laten we het begrijpen in het commentaargedeelte hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published.