Een gefacelifte versie van de Audi A6 is opgemerkt op test, met kleine cosmetische veranderingen voor zowel de salon- als avant -modellen. De visuele veranderingen kunnen subtiel zijn, maar een reeks technische updates onder de huid zal de A6 concurrerend houden met de BMW 5-serie en Mercedes E-Klasse.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

De foto’s tonen een nieuw ontwerp van Matrix LED-koplampen, waarvan wordt gedacht dat ze de anti-verblindende functie lenen die voor het eerst te zien is op de gefacelifte 2014 A8. Individuele LED’s kunnen onafhankelijk worden ingeschakeld of uitgeschakeld, waardoor de bestuurder een grotere verlichting vooruit biedt zonder de hoofdstraal rechtstreeks bij tegenliggers te schijnen.
Het belangrijkste rooster met één frame en de lagere innames zijn ook herzien, met een nieuwe set horizontale stoten vergelijkbaar met de Audi A3 E-TRON Hybrid. Bijgewerkte achterlichtclusters en een nieuwe achterbumper met rechthoekige uitlaatpijpen maken de nieuwe look compleet.
Hybride Tech zal ook in de gefacelifte A6 voorkomen. Audi-baas Rupert Stadler bevestigde tijdens de Beijing Motor Show 2014 dat een plug-in hybride A6 E-TRON vanaf 2015 in China zou worden aangeboden, met een uitrol naar Europese markten die kort daarna volgden.
De A6 E-TRON zal waarschijnlijk een turbo-benzinemotor gebruiken met een elektromotor om brandstofvakkende economie te leveren. Terwijl benzinehybriden passen bij de Chinese en Noord-Amerikaanse markten, zal de 2.0 TDI-aangedreven A6 Ultra Europese A6-fans aanspreken, dankzij het beweerde potentieel van 62,8 mpg en 114 g/km CO2-emissies.
De nieuwe Audi A6 verschijnt waarschijnlijk begin 2015, samen met een licht herziene versie van de heter S6. De vernieuwde S6 wordt gedacht om een ​​boost van 15 pk te wonen voor de Twin-Turbo 4.0-liter V8-motor, waardoor de uitgang naar 429 pk duwt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.