De nieuwe Lexus RC F Coupe is officieel onthuld op de Detroit Motor Show – het 25 -jarig jubileum van de komst van het merk Lexus. De auto zal ook het prestatiemerk van Lexus ‘F’ opnieuw lanceren door de eerste F-Badged Lexus te worden, aangezien de IS F-salon in 2012 werd stopgezet.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

• Lexus News and Reviews
De RC F is begin 2015 te koop. Het is gebaseerd op de RC-coupe die vorig jaar op de Motor Show Tokyo is onthuld en is een tweedeursversie van de nieuwste generatie is een compact uitvoerend model.
De conventionele RC-coupé is beschikbaar als een brandstof-sipping hybride, of met een V6-benzinemotor, maar dit F-model wordt uitgerust met een nieuwe 3,0-liter V8 van 32 kleppen.
Het laatste cijfer is niet vastgesteld, maar Lexus zegt dat de RC F de krachtigste V8-aangedreven wegauto’s zal zijn die het ooit heeft gemaakt, met ruim 450 pk en 519 Nm koppel.
De motor gebruikt twee cycli – de Otto -cyclus bij hogere toeren voor maximaal vermogen en de Atkinson -cyclus om het vermogen en het brandstofverbruik bij lagere toeren te minimaliseren of tijdens het cruisen, net als de motor in de hybriden van Lexus.
Hoe stapt de RC F -motor op tegen zijn cruciale rivalen? Het ziet er uitstekend uit naast de 425 pk BMW M4 en 444bhp Audi RS5, en moet ervoor zorgen dat alle drie de auto’s vergelijkbare prestatiefiguren hebben-dat aangeeft 0-62 mph in iets meer dan vier seconden. Lexus heeft een beperkte topsnelheid van 168 mph bevestigd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.