ongeschoolde monteurs zijn volledig gratis om winkels op te zetten en auto’s te repareren zonder enige training, heeft Car Express ontdekt, wat oproepen van sommige industriële instanties voor een goede licenties van de handel.
De National Franchised Dealer Association (NFDA) zei dat veel automobilisten niet weten dat, in tegenstelling tot in tal van delen van Europa, het VK momenteel de toegang tot dit beroep niet regelt. Dat houdt in dat niet -vergunning en slecht opgeleide mechanica een garage kunnen laten lopen en uw auto kunnen repareren zonder de wet te overtreden.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

• Garage Labour -tarieven raken record hoog
NFDA -directeur Sue Robinson zei: “Dit is een situatie die moet veranderen. Om die reden vragen we om moeilijkere, wettelijk gedwongen minimumnormen. ”
Ongeschoolde monteurs zijn veiligheidsrisico’s
Gerry Taylor van Trading Standards stemde ermee in en zei: “U zou geen reparateur zonder vergunning uw gasketel laten repareren, dus waarom is het goed voor een ongeschoolde monteur om aan uw auto te werken? Het zijn allebei veiligheidsrisico’s. ”
Niet iedereen wil echter wijzigingen zien aangebracht. Motorcodes, die de officiële klachten van de industrie verwerkt, beweren dat licenties onnodig bureaucratie zijn. Een woordvoerder zei: “We weerspiegelen de mening van de regering, dat zelfbeleid de meest effectieve weg vooruit is.”
Hij voegde eraan toe dat veiligheidsproblemen al werden gereguleerd door het Chauffeur- en Car Standards Agency, dat de terugroepacties van de auto afhandelt.
• Hybride auto -onderhoud op de UP
Het Institute of the Motor Industry (IMI), dat de nationale beroeps- en trainingsstandaarden in de automobielsector stelt, zegt dat mechanica hun vaardigheden moet bijwerken in lijn met het bevorderen van in-Car-technologie.
Een woordvoerder van IMI vertelde ons: “Technologie in auto’s is de afgelopen 10 jaar geëxplodeerd, dus zelfs een monteur die tien jaar geleden een goede training had gehad, zou nu vaardigheden hebben die verouderd waren.”
Volgens de IMI hebben sommige motorproducenten al problemen aan de orde gesteld over de introductie van extra training. “VW’s Lane Assist Technology maakt gebruik van een radar videocamera die uit de uitlijning kan worden geslagen tijdens een routinematige bumperreparatie,” zei de woordvoerder.
“VW -technici controleren dit. Maar een ongetrainde monteur realiseert zich misschien niet eens dat de technologie er is. ”
Denkt u dat er een vergunningen moeten hebben voor alle mechanica? Laat het ons weten in de reacties hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published.