De praktijk van ‘loyaliteit’ -prijzen, waarbij verzekeringsmaatschappijen de premies drastisch en automatisch verhogen voor chauffeurs die hun beleid verlengen, moet worden verbannen vanaf 1 januari 2022.
De uitspraak volgt op een onderzoek van de Financial Conduct Authority (FCA), die verzekerden dat verzekeraars £ 1,2 miljard per jaar van de praktijk verdienen, waarbij “geavanceerde processen” worden ingezet voor “target” klanten die niet anders zouden winkelen. Loyaliteitsprijzen plaatst degenen die niet gemakkelijk kunnen winkelen – zoals ouderen die mogelijk geen gemakkelijke toegang hebben tot of bekendheid met online vergelijkingssites – met een enorm financieel nadeel.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

De nieuwe polissen kunnen in sommige omstandigheden in sommige omstandigheden echter veel duurder maken, omdat de FCA zegt dat bedrijven eerder “onder de kostprijzen hebben verstrekt om nieuwe klanten aan te trekken” en het is waarschijnlijk “waarschijnlijk dat bedrijven niet langer onhoudbaar geprijsde deals zullen bieden aan sommige klanten “. De FCA schat echter nog steeds dat zijn nieuwe richtlijnen de komende 10 jaar £ 4,2 miljard £ 4,2 miljard zullen besparen.
Autoverzekeringspolissen brengen meestal een automatische verlenging met zich mee, waarbij chauffeurs nog een jaar opnieuw worden ingeschreven bij hun bedrijf, tenzij ze hun beleid actief annuleren. Degenen die niet elders winkelen op het punt van vernieuwing, hebben de neiging om te ontdekken dat de prijs die voor nog een jaar dekking is vermeld aanzienlijk veel duurder is dan hun aflopende verzekering was.

Goedkoopste auto’s om te verzekeren in het VK 2022

Vanaf volgend jaar moeten verzekeraars echter vernieuwende klanten dezelfde prijs aanbieden die ze zouden krijgen als ze een nieuwe klant zouden kopen via dezelfde route waar het beleid oorspronkelijk door werd gekocht. Dit houdt in dat iemand die een prijsvergelijkingssite heeft gebruikt om zijn verzekering te kopen, een vernieuwingsprijs krijgt die gelijk is aan een nieuwe klant die dezelfde vergelijkingstool gebruikt.
De FCA, die de Britse verzekeringssector reguleert, zei eerder dat het “complexe en ondoorzichtige” loyaliteitsprijsregelingen wilde verbieden die worden gebruikt door verzekeraars, die de waakhond zegt, “de richtprijsstijgingen voor consumenten die minder kans hebben om te schakelen en te gebruiken die maken die maken van praktijken die maken die maken Het is moeilijker voor mensen om te vertrekken. ‘

Goedkope autoverzekering voor jonge bestuurders: toptips

Andere richtlijnen die worden geïntroduceerd, zijn onder meer een vereiste voor verzekeraars om het annuleren van auto-verlenging gemakkelijker te maken, terwijl bedrijven ook “veel meer moeten doen om te overwegen hoe ze hun klanten reële waarde bieden”.

De Sheldon Mills van de FCA zei dat de nieuwe richtlijnen “een einde zullen maken aan de zeer hoge prijzen die door tal van trouwe klanten worden betaald.”
Lees meer over de beste auto’s om in het VK te bezitten met onze nieuwste resultaten van de stuurprogramma -stroomonderzoek …

Leave a Reply

Your email address will not be published.