Audi Boss Rupert Stadler heeft door een diesel aangedreven toekomst voor Audi’s RS-modellen aangegeven, met een mogelijke diesel R8 in de pijplijn en een door Le Mans geïnspireerde wegauto.
Sprekend op een TDI -evenement ter ere van het succes van de dieselmodellen van Audi, zei Stadler: “We zijn de eerste geweest die een diesel meenemen in de SQ5 en waarom zouden we niet voorbereid zijn op de volgende stap?” Over het RS5 TDI -concept gesproken – uitgerust met een 3.0 Bitdi -motor met een extra elektrische turbo, zei Stadler: “Als je de hitte van het concept voelt, weet je dat de [RS] genetische code voor veel dingen is voorbereid.”
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Audi zal ongetwijfeld zijn gestimuleerd door het succes van zijn SQ5 TDI, met de nieuwste cijfers waaruit blijkt dat 12% van alle Audi Q5 -kopers voor de Hot Diesel -variant gaan.
Stadler hint op een toekomstige Diesel R8 en vertelde ons: “Wat Audi anders maakt, is dat we ons aan diesel houden, zelfs in het V8 -segment, waar alle anderen zich hebben teruggetrokken.” Stadler vervolgde: “Mensen willen plezier hebben, maar met een goed brandstofverbruik en dat is iets waar we aan werken.”
Stadler’s enthousiasme voor een diesel R8 werd ondersteund door Audi’s R & D -baas Dr. Ulrich Hackenberg, die zei: “Ik denk dat het mogelijk is als er een vraag is in de markt. Maar de technologie is absoluut mogelijk.”
En de prestatiedieselplannen van Audi kunnen daar niet eindigen. Toen hij werd gevraagd over een wegauto geïnspireerd door zijn Diesel Le Mans Racer, zei Stadler: “We kunnen niet alles tegelijk doen, maar dat kan ik persoonlijk voorstellen. We demonstreren op het circuit dat met veel koppel en de juiste balans die we kunnen winnen, en we kunnen deze technologie naar de weg overbrengen. Eerst testen we het, dan brengen we het op de weg. ‘
Deze Performance Diesel -technologie gaat hand in hand met een reeks Ultra -modellen, ontworpen om de meeste economie uit een dieselmotor te nemen. De A4-, A6- en A7 -ultras zijn al beschikbaar in het VK, maar er zullen er meer volgen.
Zijn prestatie diesels de juiste richting voor Audi? Laat ons weten wat u denkt in het commentaargedeelte hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published.