Jaguar heeft een raceversie van zijn I-Pace Electric Car gelanceerd. Het model zal de basis vormen van een nieuwe productie-serie voor productieauto’s voor Formule E en zal beginnen met het vijfde seizoen van Formule E in 2018-19.
De I-Pace-etrofee zal worden betwist door maximaal 20 auto’s, waarbij alle inzendingen centraal worden uitgevoerd en stoelen worden aangeboden op een ‘aankomst-en-drive’ basis aan concurrenten.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

• Frankfurt Motor Show 2017: laatste nieuws
De serie zal elke ronde van Formule E ondersteunen, racen in de straten van grote steden, waaronder New York, Parijs, Rome, Sao Paulo en Hong Kong.
De Special Vehicle Operations (SVO) Division van Jaguar Land Rover heeft de auto ontworpen en gebouwd, die is onthuld op de Frankfurt Motor Show.
De volledige technische specificaties en prestatiecijfers voor de I-Pace-etrofee moeten nog worden aangekondigd, maar Jaguar zegt dat ze volgend jaar zullen worden bevestigd voorafgaand aan de start van het seizoen. De fabrikant heeft ook gezegd dat één auto zal worden geracet door een speciale ‘VIP’ -coureur bij elke ronde.
11
Over onze adsclose deze advertentie

In commentaar op de lancering van de auto zei GERD Mäuser, de voorzitter van Jaguar Racing,: “Met de lancering van de Jaguar I-Pace-etrofee hebben we onze toewijding aan elektrische voertuigen voor batterijen, International Motorsport en Formule E. versterkt.
“Als Brits team zijn we erg trots om ‘s werelds eerste productiebatterij Electric Vehicle Championship te lanceren.
“Ik kijk er naar uit om eind 2018 een volledig raster van I-Pace Race-auto’s te zien, kort na de eerste I-Pace Road Automobile raakt de straten in Europa. Uiteindelijk zal deze innovatieve serie dienen om de technologie te verbeteren die in onze toekomstige elektrische voertuigen wordt gebruikt en onze klanten ten goede te komen. De I-Pace-etrofee zal het spektakel voor fans verbeteren en jonge chauffeurs een ladder in formule E. geven. We verwachten dat onze serie een uitverkoop is. ”
Formule E chief executive en oprichter Alejandro Agag voegde eraan toe: “Jaguar is een welkome aanvulling geweest op het Formule E -raster en een geweldige pleitbezorger voor Electric Street Racing. Ik ben blij dat we een competitieve nieuwe ondersteuningsserie voor seizoen vijf zullen toevoegen. ”
Wat vind je van de i-Pace etrofee-serie van Jaguar? Laat het ons weten in de reacties …

Leave a Reply

Your email address will not be published.