Meer vierwielaandrijving Mercedes AMG-modellen zijn onderweg, met een vierwielaandrijving van de Mercedes C63 AMG die momenteel wordt geëvalueerd door Mercedes ‘High Performance Arm.
We spraken met de Senior Powertrain Engineering Manager van AMG, Dr. Jorg Gindele, bij de lancering van de Facelifte Mercedes E-Klasse en E63 AMG. Naast de alleen-links-drive alleen E63 AMG 4MATIC en aanstaande A45- en CLA 45 AMG-modellen die beschikbaar zullen zijn in de rechterhand, bevestigde hij dat ook een C63 AMG van vierwielaandrijving werd geëvalueerd.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Gindele voegde eraan toe: “Ja, een C63 is mogelijk. Er is al één auto [een prototype op het hoofdkantoor van AMG in Affalterbach, Duitsland]. Ik weet dit omdat het mijn auto is! ”
Om de productie te maken, moet de business case voor alle AMG -modellen worden ondertekend door Mercedes ‘Board of Management. AMG-baas Ola Kallenius heeft echter wel een budget te besteden aan het ontwerp en de opbouwen van experimentele prototypes-“90 procent daarvan wordt gedaan door werkelijke auto’s te wijzigen, in plaats van te werken aan computers,” zei Gindele.
Hij voegde eraan toe dat dit is hoe de C63 Black -serie tot stand kwam: “Alleen omdat een van de ingenieurs dacht dat het een goed idee zou zijn. Dus we hebben het gebouwd … ‘Hij zei ook dat een zwarte serieversie van de huidige E63 tegen het einde van zijn leven mogelijk zou kunnen zijn – net als elk model, is dat de reikwijdte van de opdracht van de prestatie -arm – maar alleen als AMG terugging De beslissing om alleen tweedeurs zwarte series modellen te produceren.
Naast de potentiële komst van een vierwielaandrijving C63, een vierwiel-drive GLA 45 AMG-versie van de nieuwe GLA SUV van het bedrijf-die in conceptvorm wordt onthuld op de Shanghai Autosal Show-wordt verkocht, met met een bijzondere focus op de Amerikaanse markt.
Gindele vertelde ons ook dat een vierwielaandrijving AMG-versie van de nieuwe Mercedes S-Klasse zal worden gemaakt, maar dat het onwaarschijnlijk is dat de aanstaande SLS Electric Drive Supercar meer elektrische AMG-modellen zal voortbrengen. “Het is belangrijk voor AMG om zo’n auto te doen, maar het weegt meer dan twee ton. Ik ging zitten en deed de bedragen en realiseerde me dat de SLS alleen het equivalent van 15 liter [per 100 km, of 18,8 mpg] doet. “

Leave a Reply

Your email address will not be published.