De Ferrari Fxx-K Evo-Een ontwikkeling van de LaFerrari-afgeleide track-day FXX-K-is geïntroduceerd met extra downforce en extra exclusiviteit .
Gebouwd als een ‘extreem beperkt-run model’, deelt de FXX-K EVO exact dezelfde 6,3-liter Kers-boosted V12 als de basis FXX-K, die 1.036 pk en meer dan 900 nm koppel creëert. Het is echter op de afdeling Aerodynamica waar het EVO profiteert ten opzichte van het basismodel.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

• Beste trackdagvoertuigen 2017
De downforce-coëfficiënt is verbeterd met 23 procent ten opzichte van de basis FXX-K en 75 procent boven de weg-legale LaFerrari, met 640 kg downforce geproduceerd bij 124 mph. De boost in coëfficiënt is te danken aan een tweeling-profile achtervleugel met twee zijvinnen en een centrale vin. Ze werken samen om een ​​extra downforce van 10 procent achteraan te bieden.
6

Een opnieuw ontworpen achterbumper heeft de luchtstroom onder de achterste diffuser geholpen, met nog een extra vijf procent aan downforce, terwijl vortexgeneratoren op de under tray zijn geïntroduceerd om in het algemeen 30 procent extra downforce te bieden.
Naast het nieuwe aero-pakket profiteert de FXX-K EVO ook van nieuwe voorrem luchtinlaten en opnieuw gekalibreerde suspensie om samen te vallen met de herziene aerodynamica.
6

De FXX-K EVO kan alleen worden overgenomen als Ferrari u de zegen geeft, of als u een bestaande FXX-K-client bent die uw specialiteit van uw track-day wil upgraden. De kosten zijn echter onbekend met de basis FXX-K die ongeveer £ 2 miljoen haalt, de EVO zou moeten kosten in de regio van £ 2,5-3 miljoen.
De FXX-K is de derde generatie in het XX Track-Day-programma van Ferrari. Het begon in 2005 met de van Enzo-afgeleide FXX, voldaan door de 599xx op basis van de 599 Super-Grand Tourer.
Wat zou u bieden om de Ferrari Fxx-K Evo te besturen? Vertel ons hieronder!

Leave a Reply

Your email address will not be published.