Porsche heeft een nieuw model van £ 144.000 onthuld voor zijn grote SUV-line-up genaamd de Cayenne Turbo GT. De nieuwe Turbo GT-variant die alleen beschikbaar is in Cayenne Coupe Form met vier zitplaatsen, slaat terug op krachtige rivalen zoals de Lamborghini Urus dankzij een afgestemde versie van Porsche’s 4.0-liter V8 die nu 631 pk en 850 nm koppel- en 89bhp produceert- en respectievelijk 50 nm over wat de meest krachtige ijsversie in de line-up was, de Cayenne Turbo.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Met behulp van de verbeterde motor gecombineerd met een opnieuw gekalibreerde achttraps automatische versnellingsbak die nu sneller verschuift, vierwielaandrijving en lanceerregeling, sprint de Turbo GT van 0-62 mph in 3,3 seconden en zal een topsnelheid van 186 mph raken.

Snelste SUV’s ter wereld 2022

Het nieuwe halo-model is echter veel meer dan lineaire prestaties. De motor ademt door een nieuwe titanium sportuitlaat met tweeplaar centraal-exit-uitlaatpijpen, waardoor een fruitiger geluid krijgt. Het nieuwe materiaal en het weglaten van een middelste stilte helpt bij het besparen van gewicht, en gecombineerd met een afgestemde chassisopstelling, maakt deze Turbo GT volgens Porsche de meest wendbare cayenne in de line-up.
Het herderde adaptieve luchtophangingssysteem met drie kamers impliceert dat de turbo GT tot 17 mm lager ligt dan de reguliere Cayenne Coupe Turbo, terwijl de kalibratie van het systeem is aangepast om de behandeling te verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.