Telly Verslaafde automobilisten brengen levens in gevaar met hun ogen gelijmd aan hun geliefde programma’s op hun tv-schermen in plaats van de weg.
Autoraten- en verkeersveiligheidsgroepen hebben gruwel uitgesproken over een groeiende en illegale trend die de predikant “onverantwoordelijk, gevaarlijk en dom” verontwaardigde en waarvan de politie zegt dat het krachtig zal worden vervolgd.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

• £ 12 tool kan uw auto hacken
Eigenaren ‘hacken’ in hun auto’s ‘elektronische systemen om veiligheidscontroles uit te schakelen, zodat ze kunnen genieten van zeep of blockbuster -films op dashboards tijdens het rijden door drukke stadscentra of reizen met snelwegsnelheden.
Elektronische apparaten en software te koop van bedrijven in Groot-Brittannië, geprijsd vanaf £ 150, ontgrendel het ontwerp van de veiligheidsbarrières makers om aan boord tv- of dvd-schermen te blikken zodra een auto begint te bewegen.
Sommige automobilisten nemen zelfs hun toevlucht tot ‘doe-het-zelf’-opties door voor iPods of kleine tabletcomputers op hun dashboards te zorgen, zodat ze kunnen genieten door middel van Wi-Fi of gedownloade films en programma’s bekijken.
• De slechtste automobilisten van het VK genoemd en beschaamd
Minister van verkeersveiligheid Robert Goodwill legde uit: “Sinds de jaren tachtig is het illegaal om een ​​scherm te bekijken tijdens het rijden, tenzij dat scherm rijinformatie weergeeft. Elke automobilist die door de politie wordt betrapt, zal aanzienlijk worden bestraft. ”
AA -president Edmund King uitte ook zijn bezorgdheid. “De politie moet deze tv -junkies van de weg halen,” zei hij.
Cat-1, een in Manchester gevestigd bedrijf dat de ‘ontgrendelingsservice’ levert, wees erop dat de juridische disclaimers klanten ervan bewust maakten dat de tv in de auto alleen maar kon worden genoten van ‘off-road’. Auto -groepen zeggen echter dat het eenvoudigweg het gebruik van een dergelijke service onverantwoord is.
Reactie van deskundigen
Robert Goodwillparlementary onder staatssecretaris voor transport
“Het is absoluut cruciaal dat automobilisten hun volledige aandacht geven aan de weg. Genieten van tv tijdens het rijden is onverantwoordelijk, gevaarlijk en dom omdat het andere weggebruikers in gevaar brengt. ”
Edmund Kingpresident, AA
“Het is schandalig en onverantwoordelijk voor bedrijven om apparaten uitsluitend te verkopen om veiligheidsfuncties te negeren die in de auto zijn ingebouwd. Het is ook erg dom voor automobilisten om deze apparaten te krijgen. ”
Chris Ebbsconsumer -editor, Automobile Express
“Zodra deze systemen in auto’s zijn geplaatst, zullen sommige automobilisten ze exploiteren. Hopelijk zal de politie handelen, iedereen verbiedt die ze illegaal gebruikt en vasthoudt aan degenen die de service leveren. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published.