Een COP26-verplichting voor autoproducenten om de verkoop van nieuwe niet-nul-emissieauto’s wereldwijd te beëindigen, worstelt om steun van grote merken aan te trekken.
De volledige details van de voorstellen moeten nog worden onthuld, maar van producenten die zich aanmelden, wordt verwacht dat ze stoppen met de verkoop van niet-nul-emissieauto’s (alles met een engine met intern verbranding) wereldwijd in 2035 of eerder.

Zipary onthult ‘draagbaar’ elektrische auto -oplaadstation

Het plan heeft de steun verdiend van een handvol merken, waaronder BYD, Ford, Jaguar Land Rover, Mercedes en Volvo, maar andere grote merken hebben gezegd dat ze zich niet aan de deal zullen aanmelden.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Twee hiervan zijn Toyota en Volkswagen. Deze laatste is van mening dat de deal niet zou werken voor landen die geen hernieuwbare energiebronnen en EV -laadinfrastructuur missen.
VW betoogt dat het veel milieuvriendelijker zou zijn om voorlopig nieuwe benzine- en dieselauto’s in deze regio’s te blijven verkopen, omdat de CO2 -uitstoot van het bouwen van nieuwe EV’s voor klanten daar niet zou worden gecompenseerd.
Auto Express begrijpt dat producenten weinig tot geen kennisgeving van de voorstellen hebben gekregen, waarbij sommige grote producenten niet kunnen zien hoe ze onmiddellijk een verbintenis kunnen aangaan die van toepassing is op elk land waarin ze auto’s verkopen.
In een verklaring zei Volkswagen Group dat hoewel het “volledig toegewijd” is voor elektrificatie, het tempo hiervan “zal verschillen van regio tot regio”, afhankelijk van “lokale politieke beslissingen die EV- en infrastructuurinvesteringen stimuleren”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.