Toyota beweert dat het tegen 2015 volledige productie van de productie van waterstofbrandstofcellen te koop zal hebben.
Hoewel de belangrijkste focus voor de maker op de autosalon van Genève de nieuwe Aygo was, onthulde het dat al zijn plannen voor de nieuwe brandstofcelauto’s op de rails waren en beschikbaar zouden zijn om volgend jaar te krijgen.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Sprekend met Automobile Express, legde Gerald Killmann, directeur van de Europese projecten bij Toyota, uit dat het volgend jaar op alle markten beschikbaar zou zijn. “In 2015 zullen we de brandstofcelauto’s naar de Japanse markt, de VS en Europa brengen.” Maar welke landen het in Europa krijgen, kunnen afhangen van infrastructuur.
Het bedrijf verwacht dat de opname van brandstofcelauto’s langzaam zal zijn, maar wil de markt vanaf het begin graag leiden voor het nieuwe technologie-ideaal. Toyota is van plan het succes na te bootsen dat het had in de vroege dagen van hybride auto’s, die de Prius een enorm internationaal succes zag worden-hoewel het bedrijf dat infrastructurenproblemen populair maken, een veel moeilijkere taak van brandstofcel een veel moeilijkere taak maken die het was met hybride auto’s .
De eerste productieauto die de nieuwe aandrijflijn draagt, lijkt waarschijnlijk erg op de FCV, die te zien was aan de stand van de maker. “De FCV is vrij dicht bij wat we in 2015 zullen lanceren. Bodyshape als sedan, het is duidelijk zichtbaar,” zei hij.
Maar de nieuwe auto zal niet goedkoop zijn, met Killman die zegt dat het niet voor minder dan 10 miljoen yen zal verkopen, die ongeveer £ 58.000 oplevert tegen de huidige wisselkoers.
Ondanks de veel struikelblokken die in de weg lijken te zijn, gelooft Toyota dat verkoopvolumes binnen de komende tien jaar zullen ophalen. “In de jaren 2020 zal er een aanzienlijke omzet zijn, dus we zullen volumes van 10.000 per jaar zien.”
Killman bevestigde ook dat het merk met BMW werkte aan onderzoek voor de tweede generatie brandstofcelvoertuigen, maar dat de FCV een puur Toyota -product was.

Leave a Reply

Your email address will not be published.