McLaren heeft vijf klantgerichte variaties ontwikkeld van de track-only Senna GTR, die hulde brengen aan de vijf McLaren F1 GTR’s die de 1995 Le Mans 24 hebben gedomineerd 24 Urenrace.
De race werd gewonnen door de zwarte kokusai kaihatso racen GTR van Yannick Dalmas, JJ Lehto evenals Masanori Sekiya, met vier andere ingangen sterk voltooid in de 3e, 4e, 5e en 13e – gunstig vooruit op hun rivalen van Ferrari, Porsche als evenals Nissan.

Beste trackdag Auto’s en vrachtwagens 2022

De vijf herdenkings Senna GTR’s van McLaren zijn elk voltooid in een handgeschilderde livrei. Elk ontwerp maakt gebruik van een authentieke replica van een van de bekende verfschema’s die te zien zijn aan de racers in de line-up van 1995 F1 Gtr Le Mans uit 1995.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

De leveringen duurden elk minimaal 800 uur om aan te solliciteren – evenals McLaren moesten zelfs speciale toestemming verwerven van sponsors zoals Harrods en Gulf Oil, om hun handelsmerken te kunnen naderen op deze speciale editie -modellen. De authenticiteit gaat verder met een getrouw gereproduceerde scrutineersticker die aan het dak van elke auto is bevestigd.
Net als de originele F1 GTR-racers van McLaren, heeft elke verschillende Senna GTR een set vijfspaaks OZ-racewielen, goud geschilderde remklauwen en geanodiseerde gouden ophangingswishbones. Elk voorbeeld bevat ook een “een van één” commitment -plaquette en een etsen voor zijn zijrok, waarbij de racespecificaties van zijn F1 GTR Twin worden uiteengezet.
McLaren heeft ook de cabine van zijn F1 GTR -racers zo trouw mogelijk gedupliceerd. Elke Senna GTR omvat een paar koolstofvezel race-stoelen, zespunts racekarnassen, lederen deur trekbanden en een entertainment van het GTR LM-stuurwiel van de racers. De paddle-shifters zijn ook voltooid in geanodiseerd goud, ter eer aan de goudkleurige handboekversnellingsband van de F1.
13

Deze tribute -ontwerpen zijn echter veel meer dan cosmetische recreaties. McLaren heeft eveneens de twin-turbo 4,0-liter V8-motor van elke auto opgebouwd met een vrijgemat uitlaatsysteem, opgestane klepveren en met de hand gepolijste, CNC geporteerde cilinderkoppen.
Macht en koppelcijfers staan ​​zowel op 833 pk als respectievelijk 800 nm, wat een boost van 20 pk vertegenwoordigt over de gemeenschappelijke Senna GTR. McLaren heeft de rev-limiter van de motor ook beter geduwd tot 9.000 tpm en zijn koppelcurve aangepast om veel meer grom te bieden bij lagere toeren.

Wat vind je van McLaren’s nieuwe herdenkings Senna GTRS? Laten we het begrijpen in het commentaargedeelte hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published.