ongeveer 8.800 automobilisten in het VK hebben hun rijvergunningen behouden ondanks het feit dat ze 12 of veel meer boete hebben opgebouwd – genoeg om een ​​automatisch verbod te vereisen.
Volgens algemene richtlijnen ontvangen automobilisten die 12 of veel meer punten hebben – hetzij voor ernstige overtredingen zoals drink rijden, of na het ‘opsporen’ van het totaal door een reeks andere overtredingen – een automatisch verbod voor tussen de zes en twee jaar . De exacte lengte van het verbod hangt af van het aantal eerdere diskwalificaties die de automobilist heeft gehad.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

DVLA -gegevens verkregen door middel van vrijheid van informatieverzoek door IAM RoadSmart blijkt echter dat er momenteel 8.800 automobilisten zijn in het bezit van zowel een geldige licentie als 12 of veel meer boete.
Toen Automobile Express vorig jaar eerdere cijfers rapporteerde, wees de DVLA erop dat rechtbanken automobilisten met 12 of veel meer punten kunnen toestaan ​​om hun licentie te behouden “waar wordt beschouwd dat diskwalificatie uitzonderlijke ontberingen zou veroorzaken”.
Sindsdien heeft de veroordelingsraad voor Engeland en Wales de aanbevelingen aan rechters tijdens de uitzonderlijke ontberingenclausule echter verhard, waardoor het verlies van werkgelegenheid een “onvermijdelijk gevolg” zal zijn van een rijverbod voor veel daders en niet automatisch moet zijn geaccepteerd als een excuus

Leave a Reply

Your email address will not be published.