, vroeg ik een toonaangevende voertuigontwerper om me te vertellen welk bedrijf hij vooral niet beoordeelt in zijn vakgebied. Zijn reactie was zowel onmiddellijk als nadrukkelijk: “BMW.”
Het creëren van de ultieme duikmachine is één ding, maar het uniek maakt om er uniek uit te laten zien, leek niet altijd een zorg voor het Duitse bedrijf.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

• BMW M3 Review
Maar tijden veranderen. In de afgelopen maanden zijn het edgy X2 en het verbluffende 8 -serie -idee onthuld tot algemene toejuiching. We hebben ook het X7 -concept gezien, dat meer polariserend was, maar in ieder geval een intentie aangetoond om anders te zijn.
En er is een nieuw ontwerphoofd, Jozef Kaban, wiens CV onder andere de Bugatti Veyron en Skoda Kodiaq omvat. Op de recente autosalon van Detroit was ik de allereerste journalist ter wereld die hem interviewde en zijn visie voor het merk hoorde.
Vanaf het begin is het verwijderen dat Kaban een BMW -fan is, wat bemoedigend is. “De M1 was een extreem geweldig voertuig dat als kind op mijn slaapkamermuur zat,” vertelde hij me. Kaban is echter ook een realist, en begrijpt dat het continue verkoopsucces van BMW betekent dat er geen vereiste is voor een revolutie in onmiddellijke stijl.
Desalniettemin voelt hij de toekomst voor verandering. “We hebben een groot spectrum van voertuigen – een enorme portfolio. Er is een kans om de variëteit nog meer herkenbaar van elkaar te maken, ‘zei hij. Dit zal veel benzinekoppen behagen, die het zat zijn van de ‘Russische pop’ benadering van sommige premium merken.
• BMW i3 Review
Hij gelooft dat meer scheiding alleen maar zakelijk gevoel is. “De gelijkenis is niet verkeerd. Hoe groter het spectrum ook is, hoe meer kans je moet praten met meer smaken en meer mensen.
“BMW begrijpt dat als je in de toekomst succesvol wilt zijn, je altijd bereid moet zijn om te verrassen.” Als hij hier echt aan kan zorgen, zal het interessant zijn om hem het bereik van het bedrijf te hervormen.
Geïnteresseerd in het ontdekken van meer over de geschiedenis van BMW? Bekijk vervolgens ons interview met Ian Robertson: The Brit Inside BMW.

Leave a Reply

Your email address will not be published.