Apollo Automobil heeft zijn nieuwe IE (Intensa Emozione) hypercar onthuld, beperkt tot een ultra-exclusieve run van 10 eenheden. Het voertuig is een poging om speciale exotica te evenaren, zoals de Ferrari Laferrari en Aston Martin Valkyrie.
Letterlijk gelijkgesteld aan het Engels als ‘intense emotie’, is het door Apollo in Italië vastgesteld met als doel het verband tussen chauffeur en voertuig terug te brengen dat het verklaart, verloren is gegaan vanwege het verbeteren van autonome technologie.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

• Beste hypercars 2017
Het ethos van Apollo is bewezen onder de motorkap. In plaats van een slimme turbo-hybride aandrijflijn, wordt de IE aangedreven door een natuurlijk opgezogen een 6,3-liter V12-motor die is opgericht in samenwerking tussen Apollo en collega Italiaanse firma Autotecnica Motori. De V12 creëert 780bhp en 760 Nm koppel en heeft een rode lijn van 9.000 tpm. Drie motormodi worden aangeboden op de IE voor het gebruik van de weg, het rijden van de natte weersomstandigheden en de volledige trackmodus om alle 780 pk in te bellen.
29

Het chassis is volledig gemaakt van koolstofvezel, met de monocoque en subframes met een gewicht van slechts 105 kg. Het hele voertuig heeft een stoeprandgewicht van 1250 kg en wordt uitgevoerd op Michelin Sport Cup 2 -banden.
Als gevolg van de lichtgewicht body en motorprestaties, duurt 0-62 mph slechts 2,7 seconden en de topsnelheid is 208 mph. In vergelijking met zijn hypercar -rivalen lijkt het een beetje traag, maar de IE is uitgerust met geavanceerde aerodynamica die de topsnelheid vermindert, maar de prestaties op racebanen verhoogt.
Het aerodynamische lichaam produceert 1350 kg downforce over 186 mph met een aerodynamische effectiviteit die Apollo verklaart beter te zijn voor een LMP2 -racevoertuig dan dat van een roadige supercar.
29

Het IE voldoet aan het pijlconcept, dat in 2019 in productie gaat. De IE is Apollo’s tweede toegang tot de hypercarwereld omdat het werd omgebrand van Gumpert. Onder de Gumpert-gedaante creëerde het de Apollo Supercar die het toenmalige schootrecord van de productie van voertuigen in de Nurburgring in 2009 vestigde met een tijd van 7: 11.57.
Nu met Chinese steun heeft het in aankoop middelen van Duitsland naar Italië verplaatst om de IE Hypercar op te zetten. Het zal een kostenlabel meer dan £ 2 miljoen hebben.

Wat vind je van de Apollo Automobil IE? Laat ons hieronder begrijpen …

Leave a Reply

Your email address will not be published.