Elektrificatie vindt plaats in de auto -industrie – maar het blijft een beetje een vies woord onder echte benzines. Er zullen dus gemengde emoties zijn bij de onthulling deze week van Ferrari’s 296 GTB, een middenmotor Supercar die V6 Grunt combineert met de mogelijkheid om alleen tot 15 mijl op elektrische stroom te gaan.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Het merk Maranello staat natuurlijk niet alleen in het maken van dit soort verhuizen; De 296 GTB heeft al een duidelijke rivaal, in feite in de vorm van McLaren’s Artura. Toch zal dit, voor sommigen, een keerpunt zijn, omdat een van de meest emotionele autoferken ter wereld zijn hoofd buigt naar wetgeving en de lobby van het milieu.

Nieuwe 2023 Ferrari Hypercar voor het eerst bespioneerd

Maar is dat echt het geval? Ik geef toe dat zodra de 296 GTB werd uitgebracht, ik op zoek ging naar videoclips om zijn geheel nieuwe V6-motor te horen-en het klinkt fantastisch. En laten we eerlijk zijn: de auto weegt nog steeds minder dan anderhalve ton en heeft 819 pk met de achterwielen, een 0-62 mph-tijd van minder dan drie seconden en een topsnelheid van meer dan 200 mph.
Ferrari’s zijstrookregeling zal ongetwijfeld opnieuw zijn gekalibreerd om de extra massa van de batterij en de elektrische motor aan te kunnen, dus zeggen we echt dat de 296 GTB saai zal zijn om te rijden?

Leave a Reply

Your email address will not be published.