De nieuwe Mazda 2 Supermini (bekend als de Demio in zijn huismarkt van Japan) is officieel blootgesteld aan samenvallen met het begin van de productie in de Hofu -fabriek, ten zuidoosten van Hiroshima. De Ford Fiesta en Vauxhall Corsa rivaal sluit zich aan bij de CX-5, 6 en 3 als het vierde lid van Mazda’s nieuwe generatie voertuigen. De productieauto, hier weergegeven in de Japanse specificatie, ontstaat een opvallende gelijkenis met het Hazumi -idee dat in maart wordt blootgesteld aan de show van Genève, en gebruikt exact dezelfde taal ‘Kodo’ stijl een grotere broer of zus – het Mazda 3 -luik. Het schildvormige rooster dat in scherpe koplampen stroomt, uitpuilende wielkasten en horizontale achterlichten worden allemaal overgebracht.
Nieuwe Mazda 2: interieurtechnologie
De invloed van Mazda 3 gaat verder in het interieur met een scherm in tabletstijl dat zich uitstrekt vanaf de bovenkant van het dashboard, terwijl een basistriodio van aircon wijzerplaten en een roterende controller in BMW Idrive-stijl de enige zichtbare schakelaar zijn, die een losgekoppelde produceert evenals chique ontwerp. Het zal ook profiteren van het meest huidige MZD -link Infotainment -systeem van Mazda, al gemonteerd op de 3, die navigatie, telefoon en plezierbesturingselementen samen op het centrale scherm brengt. Mazda’s I-ActivSense Suite of Security Innovation Sick wordt ook aangeboden, waaronder een rijstrookalmertsysteem, Radar Cruise Manage en volledig automatische adaptieve koplampen.
Nieuwe Mazda 2: motoren
Technische details zijn in dit stadium dun op de grond, maar een nieuwe 1,5-liter SkyActiv-diesel zal zijn debuut maken, waarvan Mazda eerder heeft verklaard dat de CO2-emissies van minder dan 90 g/km zullen klokken. Een 1,5-liter skyactiv-benzine zal ook worden gebruikt in een reeks uitgangen, samen met een optie van handboek en automatische transmissies.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Naar verwachting zullen de totale afmetingen het Hazumi -concept weerspiegelen, dat 4.070 mm lang, 1.730 mm groot en 1.450 mm lang is – in wezen vergelijkbare afmetingen als de vijfdeursfiesta, echter met een langere 2.585 mm wielbasis voor veel meer interieurkamer.
De prijzen moeten nog worden onthuld, maar naar verwachting beginnen ongeveer £ 11.000. evenals Mazda heeft hoge ambities voor de nieuwkomer. De belangrijkste operationele politieman van Europa, Phil Warsing, vertelde Automobile Express: “We bieden momenteel ongeveer 24.000 in de sectie B [Supermini] en we verwachten dat het nieuwe voertuig dat zal verdubbelen.”
Vertel ons wat u gelooft van de nieuwe Mazda 2 op Twitter, op Facebook of in de commentaren hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published.